середа, 19 жовтня 2022 р.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. (Виховання оборонної свідомості)


Спланована заздалегідь збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова.

Здійснивши тимчасову окупацію Автономної Республіки Криму та м.Севастополь, Кремль перейшов до наступного етапу – війни на українському Донбасі. Підрозділи російського спецназу та інших збройних формувань РФ, російські військові «у відпустці» та військові радники захопили місцеві органи влади, поліцейські відділки, військові об’єкти України в окремих районах Донецької і Луганської областей України.

Розпочавши збройну агресію проти України, Росія порушила фундаментальні норми й принципи міжнародного права, низку двосторонніх і багатосторонніх договорів та угод.

Важливим елементом протидії агресору стали спільні політико-дипломатичні зусилля міжнародного співтовариства. У рамках міжнародних організацій та на двосторонньому рівні були прийняті численні документи та рішення на підтримку територіальної цілісності України у рамках міжнародно-визнаних кордонів.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії можна знайти за посиланням:

Російсько – українська війна (з 2014 року)

Ця стаття висвітлює поточний збройний конфлікт.
Поки події розвиваються, інформація може швидко змінюватися і лишатися непідтвердженою.


Немає коментарів:

Дописати коментар